سفارش تبلیغ
صبا ویژن
برخی سکوت ها از پاسخ دادن رساترند . [امام علی علیه السلام]
شیمی
 RSS 
خانه
ایمیل
شناسنامه
مدیریت وبلاگ
کل بازدید : 38904
بازدید امروز : 3
بازدید دیروز : 0
........... درباره خودم ...........
شیمی
مدیر وبلاگ : حمید رضا شاپورآبادی[12]
نویسندگان وبلاگ :
ehsan helli[0]

شیمی جدول تناوبی علم

........... لوگوی خودم ...........
شیمی
............. بایگانی.............
شیمی
پاییز 1386

........... دوستان من ...........
دوستان ریاضی

......... لوگوی دوستان من .........


............. اشتراک.............
  ........... طراح قالب...........


  • رکورد اندازه گیری کوچکترین فاصله دنیا شک

  • نویسنده : حمید رضا شاپورآبادی:: 86/9/15:: 9:38 صبح
    دانشمندان آمریکایی موفق شدند با اندازه گیری فاصله دو اتم که تاکنون اندازه گیری نشده بود، به یک رکورد جهانی جدید دست یابند.

    به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه "دلاور" و ویسکونسین" که نتایج یافته های خود را در مجله Journal of American Chemical Society منتشر کرده اند، موفق شدند در زمینه اندازه گیری کوچکترین فاصله یک پیوند شیمیایی میان دو اتم به یک رکورد جهانی جدید دست یابند.

    این دانشمندان توانستند فاصله دو اتم کروم را که در فاصله 803/1 آنگستروم از یکدیگر واقع شده اند اندازه گیری کنند.

    این دانشمندان از مدتها قبل روی عنصر کروم به عنوان یک کاتالیزور مهم در شکل گیری پلاستیک بررسی می کردند.

    این شیمیدانها با استفاده از انکسار اشعه "ایکس" مولکول کروم را تجزیه کردند. انکسار اشعه ایکس در شیمی و شیمی زیستی یک تکنیک بنیادی برای مطالعه کریستالهای جامد است و می تواند ساختار مولکولها از جمله DNA و پروتئینها را نشان دهد.

    این دانشمندان با کمک این تکنیک توانستند مستقیما ساختار اتمی مولکول کروم را مشاهده و به این ترتیب فاصله میان دو اتم این فلز را اندازه گیری کنند.


    نظرات شما ()

  • یک زن هندی رایانه انسانی دنیا است !

  • نویسنده : حمید رضا شاپورآبادی:: 86/9/15:: 9:38 صبح
    یک زن 67 ساله هندی که می تواند در مدت تنها 28 ثانیه دوعدد 23 رقمی را در هم ضرب کند ، به عنوان "رایانه انسانی" شناخته شد.

    به گزارش خبرگزاری مهر، "شاکونتالا دوی" قدرت شگفت انگیز خود را در ریاضی و محاسبه اعداد هنگامی که تنها سه سال داشت، کشف کرد.

    این زن هندی در شش سالگی موفق شد ریشه های مکعب یک عدد 15 رقمی را در مدت چند ثانیه محاسبه کند و به این ترتیب تبدیل به یک پدیده بین المللی شود.

    براساس گزارش رویترز، خانم دوی که در حال حاضر 67 سال دارد، تصمیم گرفته است با سفر به دور دنیا نبوغ خود را به مردم عادی نیز نشان دهد.

    شاکونتالا دوی در خصوص برنامه های آینده اش اظهار داشت : "می خواهم در شهر بنگلور یک مرکز بین المللی ریاضی تاسیس کنم تا مردم تمام دنیا بتوانند در سمینارها و کارگاه های این مرکز شرکت کنند. همچنین به دنبال تهیه کننده ای می گردم که هزینه فیلمی را که می خواهم درباره ریاضی بسازم، تامین کند. به علاوه کتابی نیز با عنوان "درکشور شگفتی های اعداد" نوشته ام. این کتاب درباره دختری به نام "نها" است که در ریاضی اصلا موفق نیست اما به کمک یک سری از تجربیات تجسمی، تبدیل به یک ریاضیدان بزرگ می شود."

    دوی در پاسخ به این سوال که سخت ترین محاسبه ای که تاکنون انجام داده چه بوده است، گفت: "در دانشگاه دالاس بیست و سومین ریشه یک عدد 230 رقمی را محاسبه کردم که بنظرم سخت ترین محاسبه ای بود که تا کنون انجام داده ام."


    نظرات شما ()

  • زندگی نامه تامسون

  • نویسنده : حمید رضا شاپورآبادی:: 86/8/7:: 8:28 صبح

    جوزف جان تامسون در هجده دسامبر سال 1856 در شهر منچستر انگلستان به دنیا آمد وسر انجام در سال 1940 در انگلستان چشم به جهان فرو بست .

    پدرش به جمع آوری کتاب ها علاقه داشت ولی تامسون علاقه ی خود را متوجه معلمی کرد ، به طوری که هشت نفر از شاگردانش برنده جایزه علمی نوبل شدند . او که در نزدیکی منچستر به دنیا آمده بود ، در سن 14 سا لگی به کا لج اونس که امروز دانشگاه ویکتوریا نامیده می شود ، راه یافت . جوزف در کا لج از کمک هزینه تحصیلی استفاده می کرد و شاید اگر این کمک هرینه نبود ، جوزف بعد از فوت پدرش نمی توانست ادامه تحصیل بدهد .

    تامسون در نوزده سالگی فارغ التحصیل رشته مهندسی شد و در امتحان دانشگاه کمبریج شرکت کرد و رتبه دوم را حائز شد و در این دانشگاه نیز با استفاده از کمک هزینه تحصیلی

    به تحصیل پرداخت و در رشته فیزیک فارغ التحصیل گردید . او پس از فراغت از تحصیل رسمی به استخدام کا لج تری نیتی همین دانشگاه کمبریج در آمد و در آزمایشگاه کاوندیش به تحقیق پرداخت . در سال 1884 لرد رایلی که رئیس آزمایشگاه بود استعفاکرد و تامسون که فقط 28 سال از سنش می گذشت به ریاست آزمایشگاه انتخاب شد . گرچه کمی سن او مخالفت بسیاری از استادان را برانگیخت و لیکن نبوغ تامسون و حسن مدیریت او سبب شد که مدت 34 سال این آزمایشگاه را با سطح بالای تحقیق علمی جهان اداره کند . او نه تنها مدیر ان آزمایشگاه تحقیقاتی بود ، بلکه خود نیز در شمار محققین ممتاز این مرکز بود .

    از‌ آثار علمی او

    در سال 1897 تامسون به نام « پدر الکترون » شهرت یافت . او که بر روی اشعه ی کاتدیک مطالعه می کرد با مشاهده انحراف این اشعه در میدان های مغناطیسی و الکتریکی عتقد شد که این اشعه ، جریانی از ذره های باردار الکتریکی منفی هستند . تامسون جرم نسبی هر ذره را به دست آورد مشخص کرد که جرم هر الکترون تقریبا یک دو هزارم جرم ئیدروژن است .

    به تشویق تامسون ، ویلسون یکی از شاگردان ، « اتاق ابری » ساخت و با آن برای تعیین و تشخیص ذرات اتمی استفاده کرد . از جمله ویلسون توانست جرم و مقدار بار الکترون را اندازه گیری کند .

    تامسون پس از 37 سال مدیریت آزمایشگاه کاوندیش ، استعفا کرد و شاگردش ارنست رادرفورد به ریاست آزمایشگاه انتخاب شد.

    تامسون در آخر عمر روحیه ای پر نشاط داشت . موفقیت خود و پسر و شاگردش ارنست رادرفورد سهم عمده ای در نشاط او داشتند


    نظرات شما ()


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ

    بهترین کدهای آهنگ در آوای شمال